Actualitat Notícies

5 demandes dels consumidors en línia actuals
5 demandes dels consumidors en línia actuals

 

Moltes coses han canviat amb la pandèmia, entre elles, els hàbits i comportaments de compra dels consumidors en línia. I és que el comerç electrònic s'ha convertit en un canal de vendes clau on els compradors han anat construint la seua identitat sobre la base de les seues necessitats, aprenentatge i creences.

El comerç electrònic va créixer un 46% en 2020, la qual cosa suposa el major creixement en més d'una dècada, tal com recull l'estudi Digital *Choice de *Webloyalty. “Els consumidors canvien els seus hàbits davant situacions desconegudes que estan fora del seu control, com és el cas d'una pandèmia mundial. Un clar exemple és que augment del comerç electrònic l'any de la pandèmia”, comenta Eduardo Esparza, *VP General *Manager de la casa.

Precisament, amb aquests canvis de comportament i percepció dels comerços en línia podem extraure algunes conclusions:

Acceleració del canal en línia. Els usuaris van trobar en el comerç electrònic una finestra al món per a continuar amb les seues rutines. Uns consumidors que van buscar la interacció digital i les experiències virtuals que imiten els entorns de compra físics, entre els quals es troben l'ús de *chatbots i les *videollamadas amb una persona que ajuda en temps real amb l'atenció al client. Més de la meitat (52%) dels consumidors declara haver usat xats d'atenció al client i 1 de cada 10 ha mantingut *videollamadas amb marques per a millorar les seues compres. I és que, fins i tot en el canal en línia, els consumidors busquen experiències personalitzades el més semblants a les reals.

Marques amb propòsits. Al costat de les incerteses de la pandèmia, diferents moviments i protestes socials entre els quals destaquen el *Black *Lives *Matter o el canvi climàtic, van ser protagonistes dels últims mesos. En un entorn agitat, els consumidors en línia es decanten per marques que generen certitud i tenen propòsits. “Els consumidors busquen cada vegada més marques en les quals confien i amb les quals comparteixen el seu propi sistema moral. El propòsit d'una marca és ara més important que mai, especialment quan es considera la sostenibilitat i el medi ambient”, explica Eduardo.

Augment de l'economia de l'experiència. La pandèmia ha ocasionat que augmente l'acte satisfacció dels consumidors, que han invertit més temps i recursos a cuidar-se des de l'esclat de la pandèmia. Un dels grans beneficiats d'aquesta tendència han sigut les subscripcions, i és que diferents models de negoci centrats en bellesa, menjar preparat, flors o productes per a animals han augmentat el nombre de clients en l'últim any.

Consum local. L'increment del temps viscut a casa ha portat als consumidors en línia a comprar a nivell local amb més freqüència; quasi la meitat (47%) afirma comprar sobre la base de la proximitat i el 52% dels consumidors va afirmar adquirir productes a nivell local per a fer costat als propietaris de negocis locals. Entre altres motivacions del consum de proximitat es troba l'atenció i personalització, la identitat social com a membre de la comunitat i la reciprocitat esperada entre consumidors i propietaris.

Les xarxes socials són encara més importants que abans. El paper de les xarxes socials ha guanyat pes durant la pandèmia ja que es van convertir en el punt de trobada entre consumidors en línia i marques. Per aquest motiu, els *influencers es van bolcar amb el contingut i els vídeos en directe, ja que els usuaris van tindre més temps per a connectar-se a les retransmissions en línia aprofitant la conjuntura de la pandèmia.

Consulta la noticia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías